We offer you more than just wine.Monte da Ravasqueira

Omschrijving

Monte da Ravasqueira is al voor drie generaties een familiebedrijf met een internationale visie dat gericht is op het produceren van kwaliteitswijnen, innovatie en ontwikkeling van de regio Alentejo.

Met een eigendom van 3000 hectare, gestart in 1943, hebben zij naast het produceren van wijnen ook honing, olijfolie, traditionele zwarte varken van Alentejo, koeien en kurkbomen. De wijngaard wordt zorgvuldig beheerd en bewaakt met de belangrijkste doelstelling van het produceren van hoge kwaliteit druiven. Het is gelegen tussen bos- en bergachtige landschap en twee dammen op een hoogte van 270 meter. Al deze factoren dragen bij aan een bijzonder klimaat, waardoor een mooie en aromatische uitbundigheid aan de druivenrassen wordt gegeven. Een van de kenmerken van Monte da Ravasqueira is dat alle druiven met de hand geplukt worden. Hierdoor kan tijdens de eerste oogst voor een frisse druif, in de termen van zuurgraad, worden gekozen. Tijdens de tweede oogst worden vervolgens alle (rijpere) druiven geplukt. Met deze mix kunnen de wijnmakers in de kelder een mooie, rijke en een gebalanseerde blend krijgen.

Tegenwoordig is Monte da Ravasqueira als wijnproducent een bekende naam. Daarnaast hebben zij een hotel met dertien slaapkamers en een prachtig uitzicht, een traditioneel restaurant met de keuken van Alentejo en een museum met hun priv├ęcollectie van harnassen en koetsen.

Fonte Da Serrana


MR


MR Reserve


Vinha Das Romas


MR Touriga Nacional


MR Late Harvest


Fonte Da Serrana


MR


MR Reserve


MR, Rose