We offer you more than just wine.Casa Agricola Nicolau

Omschrijving

Casa Agricola Nicolau is een familiezaak dat al langer dan vijftig jaar bestaat. Vijftig jaar geleden waren zij begonnen met de productie van peren en wijndruiven. Vroeger verkochten zij wijndruiven aan een wijncoöperatie in Cadaval, een kleine stad in de regio Lissabon. Deze regio staat al honderden jaren bekend voor haar mooie witte wijnen.

Nicolau Junior heeft tijdens zijn universitaire opleiding en zijn stage bij een bekende wijnproducent in Frankrijk echter alles veranderd. Na zijn universitaire opleiding bleef Nicolau Junior nog zes maanden in Frankrijk wonen. Eenmaal terug in Portugal vroeg Nicolau Junior aan zijn vader of hij het wijngedeelte van het bedrijf over mocht nemen: de vader van Nicolau Junior houdt zich tegenwoordig bezig met de productie van peren en is hiermee in 2011 de beste producent van Portugal geworden.


Tegenwoordig heeft Casa Nicolau een wijngaard van 20 hectare. Drie jaar geleden heeft hij zijn eerste wijn op de markt gebracht. Tegenwoordig worden er vier wijnen geproduceerd die elk jaar weer uitverkocht raken voordat de volgende oogst wordt geoogst.

Solar Da Marquesa

Solar Da Marquesa